Orez brun cu legume si sos tahini

Ingrediente pentru 2 pers si jumatate🙂 200 gr orez brun integral, 3 cani mari de apa, o lingura de unt, 2 linguri de ulei, 1 morcov mare, o ceapa, 2 catei de usturoi, o mana de ciuperci, o mana de boabe de porumb si o mana de mazare, sare, piper alb.

Intr-o oala mai micuta se pun cele 3 cani de apa la fiert cu putina sare, apoi cand se infierbanta se adauga orezul. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda si la sfarsit se pune sare dupa gust si putin piper alb. Intre timp, intr-o tigaie antiaderenta se pun o lingura de unt si doua de ulei, ceapa si 1 catel de usturoi tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, ciupercile, porumbul, mazarea si putina sare, un sfert de cana de apa si se acopera. Dupa vreo 5 min se da capacul la o parte si se amesteca. Se mai lasa neacoperit pana se evapora apa si sunt fierte legumele al dente.

Sosul Tahini: Intr-un bol se pune celalalt catel de usturoi zdrobit si tocat fin, o lingura de pasta de susan, zeama de la jumatate de lamaie, 2-3 linguri de apa calduta si se amesteca bine.

Optional se pot presara seminte de susan.

Sugestie de prezentare 1

Sugestie de prezentare copii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

toateBlogurile.ro
sustin blogosfera feminina
Blog
Womens Interest Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Earth Hour - Proudly Committed
%d bloggers like this: